Onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal is een groot maatschappelijk probleem. Tot op heden beheersen 1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar de Nederlandse taal onder het eindniveau van het basisonderwijs (referentieniveau 2F). De subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ is gericht op de verbetering van de taalbeheersing thuis en op de werkvloer. Taalvaardigheid wordt gezien als een werknemersvaardigheid.
Extra aanvraagronde: 1 tot en met 30 juni 2021
Max. €125.000 per subsidieaanvraag
67% subsidie percentage
100% succesrate Degave
Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.
Voor Tel mee met taal 2021-2024 kan voor de volgende drie doelgroepen een projectvoorstel ingediend worden:
De subsidie is maximaal €125.000 per aanvraag. Tel mee met Taal vergoedt 67% van de opleidingskosten (voor experimenten geldt een percentage van 80%).
Er is een extra aanvraagronde aangekondigd voor 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021. Degave helpt je graag met het opstellen van een aanvraag! Onze specialisten hebben ruime ervaring met het opstellen van kwalitatief goede aanvragen die de slaagkans vergroten.
Ben je geïnteresseerd in Tel mee met Taal of in een andere subsidiekans? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.
Overzicht van subsidies
Welke subsidies zijn er?