Eurostars

Dit Europese subsidieprogramma is bedoeld voor high-tech mkb-bedrijven die samenwerken met buitenlandse bedrijven aan R&D projecten. Eurostars 2 sloot begin februari 2021. Meer informatie over Eurostars 3 wordt deze zomer verwacht.

Wie en wat komt in aanmerking voor Eurostars subsidie?

Wanneer een mkb'er uit een Eurostars-land samenwerkt met minimaal één partner uit een Eurostars-land om nieuwe producten, processen of diensten op de markt te brengen, kan het mkb-bedrijf subsidie aanvragen. Deze subsidie stimuleert hiermee marktgerichte technologisch ontwikkeling en biedt bedrijven de kans om te leren van andere landen en helpt met het spreiden van risico's van deze investering.

Belangrijkste voorwaarden Eurostars

  • De penvoerder is een MKB bedrijf uit een Eurostarsland en is R&D intensief;
  • Minimaal twee organisaties uit minimaal twee Eurostarslanden zijn betrokken bij het project;
  • Het project kent een civiele toepassing;
  • Het betrokken MKB bedrijf draagt minimaal 50% van de kosten;
  • De samenwerking moet in balans zijn.

Wat is het voordeel van Eurostars?

De financiële bijdrage is maximaal 500.000 euro per project. Dit bedrag is afhankelijk van de organisatie, de projectactiviteiten en het land van de deelnemers. Voor Nederlandse partners is de bijdrage tussen 25 en 50%.

Eurostars subsidie aanvragen

In de zomer van 2021 komt er meer informatie over deze subsidie. Degave helpt je graag bij het indienen van Eurostarts 3. Onze specialisten hebben hier ruime ervaring mee. Wil je meer weten over deze subsidie of wil je weten of jouw project in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Subsidie check

Alle subsidiekansen vrijblijvend inzichtelijk

Neem vrijblijvend contact met ons op

Welke subsidies zijn er?