subsidie start up

Funding voor jouw startup

Innovatie is het codewoord voor startups. Het begint vaak met een slimme oplossing voor een herkenbaar probleem. Maar hoe laat je je start-up groeien? Daar is financiering voor nodig. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de beginfase van je start-up te financieren. Degave helpt je graag met het financieren van jouw groei door middel van subsidies!

Het financieren van jouw start-up

Om groei te realiseren is het belangrijk om de financiële haalbaarheid onder de loep te nemen. Hoeveel kapitaal heb je nodig om de start-up te laten groeien? Hoeveel geld heb je al? En waar haal je het resterende bedrag vandaan? Een lening bij de bank is een optie, maar banken zijn vaak terughoudend wanneer een bedrijf nog maar weinig of geen omzet heeft gedraaid. Daarom is het verstandiger om andere mogelijkheden te overwegen.

Videobellen op Start-up Monday!

Iedere eerste maandag van de maand organiseren wij Start-up Monday. De start van de maand en de start voor jou als ondernemer. Wij gaan op Start-up Monday graag met in gesprek over ondernemers- en financieringsvraagstukken die spelen binnen jouw start-up. We gaan geheel vrijblijvend met je in gesprek en maken zelfs een subsidiescan voor je. Neem telefonisch of per mail contact met ons op om een afspraak voor Start-up Monday in te plannen!

Netherland startups at CES 2020

Financieringsvormen voor starters

Er zijn diverse financieringsvormen voor starters. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Subsidies en kredieten
De Nederlandse overheid stimuleert innovatieve ondernemers door middel van diverse subsidies, belastingvoordelen en leningen.

Zo is er de Vroegefasefinanciering (VFF) waarmee je kunt onderzoeken of je idee een kans van slagen heeft op de markt. Het innovatiekrediet kan worden aangewend om een innovatie met uitstekend marktperspectief verder te ontwikkelen.

Met de WBSO wordt een deel veel de loonkosten voor R&D-werkzaamheden gecompenseerd wanneer jouw start-up zich bezighoudt met technische innovatie. De WBSO is pas interessant op het moment dat jij jezelf een aanzienlijk salaris betaald.

Via de MIT Haalbaarheid kun je de technische en economische haalbaarheid van jouw idee onderzoeken en als je klaar bent om samen met andere MKB'ers te werken aan een echt prototype of productieproces kun je via de MIT R&D samenwerking een groot deel van je kosten gesubsidieerd krijgen.

Degave Funding Cycle

Direct contact

Maandag - vrijdag bereikbaar

Zo ziet het proces eruit

Stappenplan

1

Stap 1 - de kennismaking

Samen maken we een inschatting van de subsidiekansen voor jouw onderneming. Van een eerste quickscan om te bespreken in onze kennismaking naar een uitgebreide subsidiescan, waarin we kijken naar de verschillende kansen voor jouw onderneming op zowel de korte als lange termijn.

2

Stap 2 - Subsidiestrategie

Op basis van onze uitgebreide subsidiescan zullen we een gezamenlijke subsidiestrategie opzetten. Als strategisch partner willen we er zo voor zorgen dat je (door goed vooruit te kijken) geen subsidies meer mist en bovendien de meest passende subsidies in kunt zetten voor je projecten. Door precies op de hoogte te zijn van wat er bij jou speelt zorgen we ervoor dat je optimaal van subsidies gebruik kunt maken!

3

Stap 3 - Schrijven subsidieaanvraag

4

Stap 4 - Begeleiden project

Ervaringen van onze opdrachtgevers

Generatie Morgen helpt organisaties bij het ontwikkelen of optimaliseren van een strategie die werkt. Degave helpt ons om subsidies strategisch in te zetten voor onze eigen bedrijfsvoering. We worden totaal ontzorgd in het subsidiespectrum.

Jannika Uitslag

CEO

Degave helpt ons ieder opnieuw met het in kaart brengen van de subsidiekansen voor alle medewerkers van de bedrijven binnen onze groep. Dit heeft ons al veel kosten bespaard. Wij zijn erg blij met onze strategische samenwerking!

Veerle Breeman-Timmerman

HR Teamlead & Business Partner

Degave heeft goed geluisterd naar onze plannen en heeft daar een passende subsidiemogelijkheid bij gevonden. De heren van Degave zijn experts in hun vak!

Bart Prins

Algemeen directeur

Wij geloven dat beheersing van de Nederlandse taal cruciaal is voor een goed werkklimaat. Degave heeft ons de zorg uit handen genomen bij het aanvragen van de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’. De heren van Degave zijn experts in hun vak!

Wessel van Dijk

Algemeen directeur

We werken erg prettig samen met Degave. Dankzij hun uitgebreide kennis van de SLIM subsidieregeling hebben we met behulp van deze subsidie kunnen investeren in het leren en ontwikkelen van ons personeel!

Gayan Faverey

Bedrijfsleider

Voor ons is Degave echt een strategisch partner! Ze identificeren subsidiekansen voor ons, bouwen samen met ons aan projecten die het verschil maken, schrijven scorende subsidieaanvragen en helpen secuur bij de uitvoering en compliance.

Willem Rietberg

Algemeen directeur

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Bekijk ander Diensten

Overzicht van al onze diensten

Welke subsidies zijn er?