details programma ...

Details programma Tel mee met Taal 2021-2024 bekendgemaakt

Auteur

Jeanine Kolk

Leestijd

4 min.

Thema

Duurzaamheid

Tel mee met Taal keert in 2021 terug! De subsidieregeling en de nieuwe periode moeten nog officieel gepubliceerd worden, maar de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) heeft de details van de regeling al aangekondigd.

De nieuwe programmaperiode bouwt voort op de huidige periode 2016-2020, maar is op enkele punten uitgebreid en aangepast.


Veranderingen ten opzichte van 2014-2020

Tel mee met Taal 2021-2024 zal toegankelijker zijn voor meer organisaties. Zo kan er binnenkort subsidie worden aangevraagd voor een nieuw soort projectidee, namelijk praktijkgerichte experimenten. Daarnaast kunnen ook organisaties uit Caribisch Nederland een aanvraag indienen en zal er in 2021 eenmalig € 6 miljoen extra beschikbaar worden gesteld voor laaggeletterde werknemers.

News item

Tel mee met Taal 2021-2024 voor drie doelgroepen

Tel mee met taal 2021-2024 kan voor projecten gericht op drie doelgroepen aangevraagd worden:

  • Laaggeletterde werknemers: subsidie voor werkgevers om (digitaal) laaggeletterde werknemers scholing aan te bieden;
  • Laaggeletterde ouders: subsidie voor activiteiten die betrekking hebben op het bevorderen van een educatief thuismilieu, educatief partnerschap tussen ouders en school en het verbeteren van (digitale) geletterdheid van ouders;
  • Praktijkgerichte experimenten: subsidie voor experimenten die zijn gericht op het beter kunnen bereiken van laaggeletterde personen en hen door te leiden naar cursussen gericht op taalvaardigheden, rekenvaardigheden of digitale vaardigheden. De subsidie kan ook ingezet worden voor praktijkgerichte experimenten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van cursussen voor deze doelgroep.

Voor wie en wanneer?

De regeling is breed toegankelijk. Zo kunnen scholen, werkgevers, bibliotheken, instellingen voor jeugdgezondheidszorg en voorschoolse voorzieningen subsidie aanvragen. Behoort u tot één van deze groepen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2021 tot en met 28 februari 2021 een aanvraag indienen.

Artikel delen

Jeanine Kolk

COÖRDINATOR BACKOFFICE

Updates in je mailbox

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Welke subsidies zijn er?