extra budget voor ...

Extra budget voor subsidie digitaliseringsvoucher Drenthe

Auteur

Leon Steenbergen

Leestijd

2 min.

Thema

Scholing & Werk

Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Goed nieuws: de subsidie Digitaliseringsvoucher Drenthe wordt verlengd. Ondernemend Drenthe heeft sinds de openstelling van de regeling in mei dit jaar volop gebruik gemaakt van de subsidie en het subsidieplafond is inmiddels bereikt. Vanaf 2 januari 2023 komt het extra budget van € 130.000,- beschikbaar via de pagina van de Digitaliseringsvoucher Drenthe.

Extra budget voor subsidie digitaliseringsvoucher Drenthe

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is bedoeld om Drentse mkb-ondernemers te ondersteunen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Met de subsidie kun je het digitale bereik en de digitale weerbaarheid van je bedrijf of organisatie versterken. Je kunt de voucher bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan je voorraadadministratie of het laten uitvoeren van een scan voor cybersecurity, om zo de digitale veiligheid van jouw onderneming te verbeteren.

Steuntje in de rug

Een van de ondernemers die al gebruik heeft gemaakt van een Digitaliseringsvoucher, is Henk Buis van Professor Pannenkoek uit Orvelte. Buis: “We hebben een Digitaliseringsvoucher aangevraagd om digitaal te professionaliseren en om onze online zichtbaarheid te verbeteren. Inmiddels is onze website volledig vernieuwd, is een webshop operationeel en werken we aan een uitgebreid platform voor onze leveranciers. En de eerste resultaten zijn zichtbaar, want de verkoopcijfers beginnen te stijgen.”

Laagdrempelige subsidie

Je kunt een voucher aanvragen voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten bij een externe leverancier. Ook kun je de voucher inzetten om bestaande producten, diensten of processen te verbeteren door het toepassen van digitalisering. Je kunt 50 procent van de kosten voor digitalisering vergoed krijgen, tot een maximum van € 3.000,-.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de pagina van de Digitaliseringsvoucher Drenthe.

Ben je geïnteresseerd in de Digitaliseringsvoucher Drenthe of in een andere subsidiekans? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Artikel delen

Welke subsidies zijn er?