subsidie voor nede...

Subsidie voor Nederlandse taalles voor jouw medewerkers

Auteur

Leon Steenbergen

Leestijd

5 min.

Thema

Scholing & Werk

Vorige week was de officiële lancering van RefugeeWork door Hare Majesteit Koningin Máxima en minister Karien van Gennip in de IKEA in Utrecht. RefugeeWork is hét nationale platform dat werkgevers en werkzoekende vluchtelingen bij elkaar brengt, door een match te vinden op basis van vaardigheden. RefugeeWork faciliteert in het vinden van de juiste vacature of kandidaat en zorgt voor het eerste contact, waarna het vervolg via de standaardprocedures van bedrijven verloopt. RefugeeWork is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation.

Onze klanten Bart Dikkeschei & Hans Drijver van het Zwolse bedrijf Heroyam waren bij de lancering van RefugeeWork. Heroyam is begin 2022 opgericht om Oekraïense vluchtelingen die naar Nederland komen aan een baan te helpen. In de afgelopen maanden heeft Heroyam zo honderden mensen die uit Oekraïne zijn gevlucht aan een baan in Nederland geholpen. De missie van Heroyam: mensen op een menselijke manier aan werk helpen. Ze doneren 100% van hun winst aan goede doelen in Oekraïne. Zo werken hun flexwerkers niet alleen in hun eigen voordeel, maar ook in het voordeel van heel Oekraïne.

Heb jij of wil jij anderstalige medewerkers in dienst (nemen)? Weet dan dat er verschillende regelingen en subsidies zijn voor werkgevers die anderstalige medewerkers in dienst nemen. Deze kunnen landelijk of lokaal geörganiseerd zijn.

Wil jij bijvoorbeeld de Nederlandse taalvaardigheid van jouw medewerkers verbeteren? Dan kun je jouw medewerkers een cursus in de Nederlandse taal laten volgen, zodat ze hun taalvaardigheid verbeteren voor directe praktische toepassing op de werkvloer! Je kunt hiervoor trainingen op maat laten maken die door de overheid gesubsidieerd worden. In deze trainingen worden de onderwerpen en woorden die bij jullie op de werkplek van toepassing zijn opgenomen. Zo creëer jij maximale impact voor jouw medewerkers.

Onze partner kan een training zo inrichten dat alle voor jouw belangrijke onderwerpen aan bod komen. Met zo'n traject op maat leren werknemers naast Nederlands ook jargon, werknemersvaardigheden en andere bedrijfsspecifieke vaardigheden, bijvoorbeeld:

  • Werkinstructies en werkoverdracht
  • Voorschriften en protocollen begrijpen
  • Afspraken maken en kort samenvatten
  • Vragen begrijpen, reageren en zelf stellen
  • Volgen van en actief deelnemen aan werkoverleg
  • Sociale interactie met collega’s vergroten
  • Woordenschat opbouwen rondom veiligheid, gezondheid, machines, producten, materialen, gereedschappen
  • Elementaire grammatica beheersen om eenvoudige zinnen op te bouwen
  • Uitspraak en verstaanbaarheid verbeteren

Er zijn nieuwe subsidiekansen aangekondigd voor het begin van 2024. Degave helpt je graag met het opstellen van een aanvraag, het uitvoeren van het project en de gehele administratie en compliance! Onze specialisten hebben ruime ervaring met het opstellen van kwalitatief goede aanvragen die de slaagkans vergroten en zorgen voor een goede begeleiding en administratie. Zo krijg jij subsidie voor het ontwikkelen van jouw medewerkers en reëer jij maximale impact!

Ben je geïnteresseerd (subsidie voor) het opleiden van jouw medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Algemeen directeur

Leon Steenbergen

Artikel delen

Welke subsidies zijn er?