een sterkere posit...

Sterkere positie op de arbeidsmarkt door het STAP-budget

Auteur

Leon Steenbergen

Leestijd

5 min.

Thema

Scholing & Werk

Werknemers of werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, kunnen sinds 1 maart 2022 maximaal €1.000 STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

De arbeidsmarkt verandert. Mede door digitalisering verdwijnen veel banen. Daarentegen zijn er in de sectoren zorg en techniek veel openstaande vacatures. Om om- en bijscholing te stimuleren, heeft de overheid het STAP-budget beschikbaar gesteld.

Ontwikkel jouw medewerkers

Gelukkig is de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers steeds vaker een belangrijk onderwerp voor bedrijven. Met het STAP-budget kunnen werknemers een opleiding, training of cursus volgen. Op deze manier kunnen zij hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Daarnaast hebben werknemers meer kans om hun baan te behouden of om juist een nieuwe baan te vinden.

Wil jij leren en ontwikkelen centraal stellen in jouw onderneming en wil je nadenken over welke handvatten jouw medewerkers nodig hebben om zich verder te ontwikkelen? Dan zijn er naast de STAP-regeling diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar!

STAP-regeling UWV

Werknemers en werkzoekenden kunnen bij het UWV dit STAP-budget aanvragen. Budget aanvragen is alleen mogelijk voor een scholingsactiviteit die geregistreerd is in het STAP-scholingsregister van De Dienst Uitvoering Onderwijs. Wil je een opleiding gaan volgen en wil je daarvoor aanspraak maken op de STAP-regeling, check dan eerst of jouw beoogde scholingsactiviteit in dit register is opgenomen.

STAP-budget aanvragen

Je kunt één keer per persoon per jaar gebruik maken van het STAP-budget. De subsidie wordt betaald aan de opleider, dus daar hoef jij niets voor te doen. De volgende aanvraagperiode start op dinsdag 1 november 2022 om 10:00 uur.

SLIM subsidie voor leren en ontwikkelen

Een andere interessante regeling voor leren en ontwikkelen is Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM). Mkb’ers en grootzakelijke bedrijven met een initiatief gericht op leren en ontwikkelen bij medewerkers, komen mogelijk in aanmerking voor SLIM subsidie. De eerstvolgende openstelling voor mkb-ondernemers is van 1 maart 2023 09:00 uur t/m 31 maart 2023.

Degave helpt je graag bij het centraal stellen van leren en ontwikkelen in jouw onderneming en het inzetten van passende subsidies die hierbij aansluiten. Onze specialisten hebben hier ruime ervaring mee. Wil je meer weten over het STAP-budget of de SLIM subsidieregeling of wil je weten of jouw project in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-0665004 of info@degave.nl, wij helpen je graag verder.

Algemeen directeur

Leon Steenbergen

Artikel delen

Leon Steenbergen

Algemeen directeur

Ontwikkelen personeel

Meer informatie over STAP of SLIM inzetten voor jouw bedrijf

Welke subsidies zijn er?